logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separator3 beroemde Nederlandse schrijvers die u moet lezen
ADVERTENTIE

3 beroemde Nederlandse schrijvers die u moet lezen

3 beroemde Nederlandse schrijvers die u moet lezen

Schrijven is waarschijnlijk een van de meest gecompliceerde ambachten die er bestaan. Er is meer dan oefening en talent nodig om een tijdloze schrijver te zijn; er is een unieke visie nodig en het vermogen om het te vertellen zodat mensen uw boodschap kunnen absorberen en begrijpen.

Nederland is de thuisbasis van vele legendarische schrijvers die met het geschreven woord hun stempel op de wereld hebben gedrukt. Er zijn letterlijk tientallen geweldige schrijvers, maar sommigen zijn een betere introductie dan andere tot de Nederlandse literatuur en cultuur.

Als u op zoek bent naar uw volgende favoriete auteur, zijn hier drie Nederlandse schrijvers die u moet lezen.

Dick Bruna

Geboren in 1927 in Utrecht, is Bruna een van de meest geprezen en gekoesterde auteurs van Nederland. Hoewel u zijn naam misschien niet kent, kent u zijn werk waarschijnlijk wel, omdat hij ook een illustrator, kunstenaar en grafisch ontwerper was.

In 1955 creëerde hij een personage dat bekend staat als “Nijntje”. In de loop van zijn leven heeft Bruna meer dan 30 Nijntje kinderboeken gepubliceerd waarvan wereldwijd meer dan 85 miljoen exemplaren werden verkocht. Hij publiceerde ook andere kinderboeken met andere personages en publiceerde 120 boeken in zijn leven.

Ze publiceerde het laatste Nijntje boek in 2017. Bruna overleed in 2017, en liet een culturele erfenis achter die bijna niet te evenaren is.

Jan Wolkers

Wolkers was een van de “Grote Vier” schrijvers van de Nederlandse Literatuur na de Tweede Wereldoorlog, samen met Gerard Reve, Willem Frederik Hermans en Harry Mulisch.

Geboren in 1925 in Oestegeest, heeft Wolkers zijn leven gewijd aan schrijven, beeldhouwen en schilderen. Hoewel velen zijn romans interessant, complex, boeiend en origineel vonden, vonden anderen zijn weergave van brute seksuele handelingen onaangenaam, iets dat in de jaren zesetig een beetje een schandaal bleek te zijn.

Zijn meest bekende roman is Turks Fruit, geschreven in 1969 en in het Engels vertaald als Turkish Delight. Ze maakten van zijn boek een film met de veelgeprezen regisseur Paul Verhoeven. De film was genomineerd voor de academieprijs en is later uitgeroepen tot een van de beste Nederlandse films aller tijden.

A. C. Baantjer

Baantjer is waarschijnlijk de meest belangrijke en bekende Nederlandse detectiveschrijver. Geboren in 1923 in Urk, publiceerde hij gedurende zijn leven 60 detective romans en 23 zijn vertaald in het Engels, Duits, Spaans, Russisch en Ests.

Zijn grootste personage is politie-instructeur De Cock, een Sherlock-achtig personage dat mysteries oploste met zijn sidekick Sargeant Vledder. Het duo was een hit onder liefhebbers van misdaadromans en Baatjer kreeg een reputatie een van ‘s werelds belangrijkste misdaadschrijvers te zijn.

Zijn meest bekende roman is Murder in Amsterdam, gevolgd door De Cock en de Dode harlekijn, beide geweldige pageturners die u op het puntje van uw stoel houden.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Aanbiedingen 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.