logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separator4 Nederlandse gerechten die iedereen zou moeten proberen
ADVERTENTIE

4 Nederlandse gerechten die iedereen zou moeten proberen

4 Nederlandse gerechten die iedereen zou moeten proberen

Nederland. De thuisbasis van de langste mensen ter wereld, chique fietsen en geweldige schilders. Maar wist u dat Nederlanders ook enkele van de beste gerechten van Europa hebben?

Hoewel de Nederlandse cuisine niet dezelfde reputatie heeft als de Franse of Italiaanse gastronomie, zijn sommige van hun beste recepten algemeen bekend en wordt van genoten over de hele wereld. Sommigen van hen zijn vrij veelvoorkomend in andere landen, zoals de VS, vanwege de Nederlandse immigratie, die heeft bijgedragen aan de opbouw van de Amerikaanse cultuur in de 19e en 20e eeuw.

Hier zijn sommige van de absoluut beste Nederlandse gerechten die u minstens één keer moet proberen.

Stroopwafel

Stroopwafel is ongetwijfeld de meest bekende koek in Nederland. Voor degenen die niet bekend zijn met dit geweldige culinaire meesterwerk, het is een wafel gemaakt van gebakken beslag en horizontaal gesneden, en gevuld met plakkerige siroop. Het is gemaakt van boter, bloem, gist, melk, bruine suiker en eieren.

Stroopwafels zijn letterlijk overal in Nederland, maar de beste worden gemaakt in klassieke ouderwetse bakkerijen die volledig natuurlijke ingrediënten en de oudste recepten gebruiken, waarbij meestal een waanzinnige hoeveelheid boter en bruine suiker wordt gebruikt.

Rookworst

Houdt u van hotdogs? Als het antwoord ja is, moet u absoluut de Nederlandse rookworst eens proberen. Vergelijkbaar met die gemaakt in Duitsland, zitten Nederlandse worsten boordevol smaak en enkele van de beste stukken varkensvlees van het land.

Rookworsten worden in veel gerechten gebruikt, maar in onze bescheiden mening, kunt u er het beste van genieten met brood en dijonmosterd. Ze zijn ook heerlijk met aardappelpuree en kool op een koude herfstdag.

Oliebollen

Een nieuwjaarsspecial! Oliebollen zijn een beetje als donuts, maar dan beter. Dit gerecht wordt meestal tijdens de feestdagen bereid, omdat het feestelijk, heerlijk en veel koolhydraten bevat.

Oliebollen betekent vette vallen en geloof ons, dat blijkt. Gemaakt van eieren, gist, wat zout, bloem, melk en bakpoeder, worden ze geserveerd met poedersuiker er bovenop. Ze kunnen ook rozijnen bevatten en andere soorten gedroogd fruit, afhankelijk van de regio.

Omdat het een feestdagenklassieker is, is de kans groot dat u ze alleen tijdens het seizoen zult vinden, dus zorg ervoor dat u ze uitprobeert voordat ze op zijn!

Stamppot

Een favoriete klassieker. Waarschijnlijk het meest traditionele gerecht in Nederland. Stamppot is gemaakt van aardappelpuree gemengd met groenten en zuurkool. Omdat het een erg zwaar gerecht is, wordt het in de winter meestal geserveerd met een bijgerecht van Hollandse worstjes.

Dit gerecht is zo populair dat het moeilijk is om een echt Nederlands restaurant te vinden dat geen stamppot op het menu heeft staan. Sommige winkels serveren ALLEEN stamppot in de winter en veranderen in ijssalons in de zomer en lente. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar geloof ons, het is echt een geweldig gerecht dat iedereen minstens één keer zou moeten proberen.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Aanbiedingen 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.