logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorDe meest populaire sporten in Nederland
ADVERTENTIE

De meest populaire sporten in Nederland

De meest populaire sporten in Nederland

We kennen Nederland van de uitstekende kwaliteit van leven, heerlijk eten en de gastvrije mensen. De meeste Nederlanders zijn ook sportfans en amateurspelers, en dat is waarschijnlijk de reden dat het land een van de lagere obesitascijfers ter wereld heeft, en ook een van de beste levensverwachtingen in heel Europa.

Natuurlijk zijn er een paar sporten die vaker worden gespeeld dan andere! Als u erover nadenkt om al dat vakantiegewicht te verliezen, dan is hier een lijst met de meest populaire sporten in het land.

Voetbal

Als u naar het WK kijkt, weet u dat Nederland een voetbalkrachtpatser is. Het legendarische oranje team bereikte de WK-finale in 1974, 1978 en 2010, waar ze verloren met 1-0 van Spanje.

Het land heeft meer dan 34 professionele clubs, waaronder Feyenoord en Ajax, en er is een beetje onenigheid over welke beter is. Naast de professionele clubs, heeft het land meer dan 2.900 voetbalclubs waar meer dan een miljoen mensen spelen en wekelijks bijeen komen.

Nederland gaf de wereld ook de geweldige Johan Cruyff, door velen beschouwd als een van de beste voetballers in de geschiedenis. Toen hij in 2016 overleed, noemde Ajax het stadion naar hem. Het perfecte eerbetoon aan een favoriete speler aller tijden.

Tennis

Er zijn meer dan 1.700 clubs in Nederland en meer dan 570 duizend spelers in de Nederlandse nationale tennisbond. Dat alleen al zal u alles vertellen wat u moet weten over hoeveel ze van tennis houden.

Ondanks dat het weer koud is, zijn er ook een paar binnentennisbanen in het land. Nederlanders geven de voorkeur aan gravelbanen boven betonnen of grasbanen, zelfs bij vriestemperaturen.

Terwijl veel Nederlandse spelers deelnemen aan competities van wereldklasse zoals Wimbledon en de USA Gand Slam, organiseert het land ook zijn eigen toernooien, beide in amateur en in professionele rangen.

Hockey

Meer dan 350 duizend mensen spelen hockey in Nederland. Er zijn twee hockeyseizoenen. Van september tot december en van maart tot juni. Hockey wordt gespeeld in Nederlandse scholen, met meisjes en jongens beginnen al op 4-jarige leeftijd.

De nationale Nederlandse hockeyfederatie coördineert alle hockeygerelateerde toernooien, clubs en activiteiten. Er zijn meer dan 300 clubs in het land, verdeeld over 6 regionale districten. De federatie organiseert ook nationale jeugdhockeycompetities variërend van Nationaal A en B tot Super A, B en C. De nationale hockeyteams van Nederland, zowel heren als dames, zijn buitengewoon goed en nemen regelmatig deel aan de Olympische spelen.

Senior categorieën zijn voor mensen van 18 jaar en ouder, en vrouwen boven 30 en mannen boven 35 worden gezien als veteranen en kunnen niet in professionele toernooien spelen, iets wat we heel erg persoonlijk nemen.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Aanbiedingen 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.