logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorHoe kiest u uw volgende fiets?
ADVERTENTIE

Hoe kiest u uw volgende fiets?

Hoe kiest u uw volgende fiets?

Iedereen verplaatst zich per fiets in Nederland. Het is het favoriete vervoersmiddel voor mensen in een land met een belangrijke infrastructuur om het te gebruiken. Maar fietsen gaan kapot of verouderen en om de zoveel jaar moeten we ze vervangen.

Gelukkig zijn er veel opties als het gaat om zoeken naar een fiets in sportwinkels, fietsenwinkels, en supermarkten. Maar het enorme aantal mogelijkheden vertroebelt soms onze beslissing. Laten wee eens kijken naar waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe fiets.

Waar gaat u het voor gebruiken?

Het eerste dat u moet overwegen is waar u uw fiets voor gaat gebruiken: Bent u op zoek naar iets waarmee u van uw huis naar uw werk kan komen? Bent u op zoek naar iets waarmee u ook over lange afstanden op pad kunt? Wilt u iets waarmee u op en neer bergen kunt? Deze vragen helpen u om met meer vertrouwen naar de winkel te gaan, waarvan er duizenden zijn in Nederland.

Het type

De antwoorden van bovenstaande vragen zullen bepalen welk type fiets u zoekt. Wilt u een vervoermiddel ter vervanging van uw bus- of metroritten, dan bent u op zoek naar een stadsfiets. U kunt ook kiezen voor meer hybride opties waarmee u, naast de dagelijkse sleur, een trip naar een park of pad kunt maken zonder uw voertuig in gevaar te brengen. Als u van plan bent om op avontuur te gaan, zoek dan idealiter een mountainbike die geschikt is voor rotsachtig terrein.

Het frame

Om in de details te komen, is het eerste waar u over na moet denken bij het kopen van uw fiets de grootte van het frame. Dit is essentieel omdat het uw ervaring zal maken of breken. Om het perfecte frame te kiezen, moet u rekening houden met de lengte en hoogte van uw binnenbeenlengte. Er zijn verschillende formules om dit te berekenen en enkele dubbele invoerkaders om van te kiezen.

De technische details

De volgende stap is om te kijken naar de technische details die de prestaties van de fiets aanvullen. Remmen is iets om te overwegen. De meeste fietsen verkocht in Nederland, worden geleverd met v-brakes, maar als u uw budget kunt oprekken, kunt u het beste voor schijfremmen gaan (mechanisch of hydraulisch). Een ander ding waar u over moet weten is de versnellingen. Voor stadsritten of langere afstanden is het versnellingssysteem een geweldige bondgenoot.

Vergeet uw veiligheidsaccessoires niet

Verlaat de fietsenwinkel of supermarkt niet zonder een goede helm, reflecterende verlichting, kettingen om uw fiets vast te maken en andere elementen te kopen die uw veiligheid en die van anderen bevorderen.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Aanbiedingen 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.