logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorMaak deze fouten niet bij het voeren van uw hond
ADVERTENTIE

Maak deze fouten niet bij het voeren van uw hond

Maak deze fouten niet bij het voeren van uw hond

We houden van onze beste vrienden. Daarom is hun dieet de sleutel tot een gezond en energiek leven. Wat onze honden eten zegt veel over hoe ze zullen leven, dus het is belangrijk om aandacht te schenken aan hun dieet.

In Nederland zijn hier enkele fouten die we vaak maken en die we in gedachten moeten houden bij het verzorgen van onze geliefde huisdieren.

Eten overal achterlaten

Het is noodzakelijk om een goede plek te kiezen voor het bewaren van hondenvoer. Ideaal is een afgesloten ruimte, vrij van vocht en met een warme temperatuur. Op deze manier wordt het voedsel beschermd tegen weersinvloeden, bacteriën en andere aspecten van de natuur. Bij het kiezen van de locatie is het ook belangrijk om een luchtdichte container te kiezen, die verkrijgbaar is in elke winkel of supermarkt van Nederland.

Voedsel binnen het bereik van uw hond laten

Naast de bovenstaande tips, zou u voedsel nooit moeten overlaten aan de wil van uw huisdier. Hij zal waarschijnlijk alles eten wat voor hem ligt. Sluit de deur van het voedsel of plaats het hoog buiten bereik. U kunt ook in winkels of supermarkten een stevig schap kopen dat ook voor andere opslag kan worden gebruikt.

Gooi de originele zak weg

Een basisfout die we vaak maken is het weggooien van de originele verpakking van het voedsel dat we in de supermarkten in Nederland kopen. Door het voedsel in een andere container te plaatsen, gooien we natuurlijk ook de verpakking weg, maar we missen belangrijke informatie die we moeten onthouden: ingrediënten, houdbaarheidsdatum etc.. Knip in ieder geval de belangrijkste informatie uit en gooi de rest weg.

Te veel kopen

Een andere ongelukkige beslissing is om te veel te kopen. Raadpleeg eerst uw dierenarts over het dieet en hoeveelheden die uw hond zou moeten eten en koop dan het voer. U hoeft geen grote hoeveelheden als reserve te hebben want als uw hond niet veel eet, kunnen ze opraken. Koop net genoeg en een beetje extra voor het geval dat, overdrijf het niet.

Geef hem wat u eet

We komen vaak in de verleiding om uw hond te voeren wat we eten als avondeten of lunch. Dit is een traditioneel gebaar in Nederland, maar het is niet altijd gezond. Het is zeer waarschijnlijk dat wat we eten veel vet bevat, wat problemen kan veroorzaken voor honden. Een ander veelgemaakte fout is om natuurlijk en gebalanceerd eten te mixen. Dit wordt niet aanbevolen omdat elke hond een bepaalde manier van vertering heeft.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Aanbiedingen 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.