logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorPaasmarkten verkennen: een rondreis langs wereldwijde festiviteiten
ADVERTENTIE

Paasmarkten verkennen: een rondreis langs wereldwijde festiviteiten

Paasmarkten verkennen: een rondreis langs wereldwijde festiviteiten

Elk land ter wereld viert Pasen op een andere manier. De festiviteiten hebben hun eigen bijzonderheden, maar in bijna alle landen zijn er eieren om met het gezin te delen. Amsterdam, de Nederlandse hoofdstad, is een populaire bestemming tijdens Pasen en biedt veel mogelijkheden om van de stad te genieten, of je nu gelovig bent of niet.
Op Glorieuze Zaterdag bruist de stad van de feestelijke activiteiten, met talloze openluchtmarkten die een grote verscheidenheid aan goederen aanbieden, van paaseieren tot seizoensgebonden snoepgoed. Je kunt deze lekkernijen ook vinden in verschillende winkels in het land. Het zijn zeer karakteristieke zoetigheden voor het seizoen en je krijgt er niet genoeg van om ze te eten. Paaszondag is een andere feestdag, met veel restaurants in de stad die speciale paasmenu's en livemuziek aanbieden. Nederland heeft ook festiviteiten waar alle toeristen die in deze tijd van het jaar in het land aankomen van kunnen genieten. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen:

Naar festivals gaan

2.jpg

Tijdens Pasen vinden er verschillende muziekfestivals plaats, zoals DGTL in Amsterdam of Paaspop in Schijndel, die veel publiek van over de hele wereld trekken. Paasconcerten zijn ook typisch.

Bekijk de autoraces in Zandvoort

3.jpg

De autoraces die tijdens de paasvakantie op het circuit van Zandvoort plaatsvinden, markeren het begin van het raceseizoen in Nederland en zijn erg populair bij autosportfans.

Naar het strand

4.jpg

Bij mooi weer is de Nederlandse kust altijd een goede keuze. Geniet van een wandeling of fietstocht door de Nederlandse duinen en neem een drankje in een van de vele strandtenten. Veel restaurants bieden ook een speciaal menu om Pasen te vieren, de zogenaamde paasbrunch.

Bezoek de Keukenhof

5.jpg

In deze tijd van het jaar staan de bollenvelden meestal al in bloei en zijn ze spectaculair om te zien. Het Keukenhof park is de beste plek om de beroemde tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten in bloei te zien.

Een rondreis langs wereldfeesten

Tsjechië

6.jpg

De beroemde paasmarkten van Praag beginnen van 21 maart tot 12 april op het Oude Stadsplein en het Wenceslasplein, waar bezoekers handgeschilderde paaseieren kunnen vinden. Velikonoce (Pasen) vieringen zijn erg belangrijk in de Tsjechische cultuur en omvatten lokale specialiteiten zoals Tsdelník, met suiker bedekt gebak en klobása, een geroosterde worst.

Duitsland

7.jpg

Kinderen verkleden zich als kleine eendjes met gele regencapes en hoeden en dragen in hun handen stokken versierd met linten en pretzels aan het uiteinde met een ei in het midden. Aan het einde van de optocht worden de kerstboom en een sneeuwpop verbrand om het einde van de winter te symboliseren en de zomer te verwelkomen "Der Sommertag ist da".

Hongarije

8.jpg

Twee van de bekendste Hongaarse paastradities zijn Sproeien en eieren schilderen. Sproeien bestaat uit het gooien van water op de meisjes als symbool van zuivering, genezing en vruchtbaarheid. In deze tijd is het ook gebruikelijk dat mannen langskomen en eau de cologne spuiten op vrouwen (familie en vrienden), terwijl ze snoep, desserts en handgeschilderde eieren aanbieden.

Aanbiedingen 365 brengt je alle kortingscatalogi van je favoriete winkels in Nederland. Geniet van Eaester!

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Aanbiedingen 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.