logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorRefurbished producten, is het het waard of niet?
ADVERTENTIE

Refurbished producten, is het het waard of niet?

Refurbished producten, is het het waard of niet?

Een trend die in Nederland steeds meer opgebouwd wordt, is de aanschaf van gereviseerde of gerepareerde elektronische producten. Deze trend groeit omdat het een aantal voordelen heeft wat het erg populair maakt, maar het komt ook met een paar minpuntjes. Laten we kijken of het zin heeft om uw mobiele telefoon te vervangen door een refurbished telefoon.

“Refurbished” betekent dat elektronische apparaten gereviseerd of gerepareerd zijn omdat het defect of beschadigd was terwijl het werd tentoongesteld voordat het werd verkocht. De producten kunnen niet als nieuw verkocht worden en deze producten gaan terug naar de fabriek of technische tussenpersonen om gemaakt te worden. Soms is de fout technisch, soms meer esthetisch.

Enkele voordelen van het kopen van dergelijke apparaten in Nederland:

Niet of weinig gebruikt

Producten die op deze manier gekocht kunnen worden in Nederlandse e-shops hebben de bijzonderheid, net als nieuwe producten, dat ze niet vaak zijn gebruikt. Dit komt omdat de fouten vaak voorkomen in de periode voor de eerste verkoop en dus gaat het terug naar de fabriek voordat het in enige handen terecht is gekomen. Bij andere gelegenheden vallen producten die zijn gekocht maar met slechts een paar dagen gebruik zijn geretourneerd, ook in deze categorie.

Geautoriseerde reparaties

Een ander voordeel dat u gemoedsrust kan geven bij het refurbished kopen is dat de apparaten vaak terug naar de originele fabriek gestuurd worden. Het is daar dat ze geëvalueerd en gemaakt worden met losse onderdelen van hetzelfde merk en onder strikte controle van het bedrijf. In andere gevallen worden de reparaties gedaan door een derde partij, maar met de bijbehorende autorisatie van de originele fabriek om dit werk te doen. Het valt op te merken dat wanneer we refurbished kopen in winkels of supermarkten in Nederland, deze mogelijk met een garantie worden geleverd, iets wat u kan controleren voordat u koopt.

De prijs

Als er één voordeel is dat boven alle andere aandacht van iedereen zal trekken, dan zijn het de kosten van deze apparaten. Dit is de grote aantrekking. De prijzen van refurbished apparaten zijn vaak veel lager dan de nieuwe apparaten. Dit betekent dat u een geweldig product kunt krijgen voor veel minder geld, aangezien het recentelijk is refurbished.

Enkele overwegingen om in gedachten te houden:

We mogen enkele nadelen niet over het hoofd zien. U moet er rekening mee houden dat deze producten een tekortkoming hebben gehad en dit weer kan gebeuren, iets wat gemakkelijk kan gebeuren met een nieuw apparaat. Een ander aspecten om te overwegen is dat als u een apparaat van het buitenland koopt dat dit misschien niet de losse onderdelen heeft in Nederland. Ten slotte is sommige fysieke schade onherstelbaar, dus is het goed om te beslissen of u dit accepteert of niet.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Aanbiedingen 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.