logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separator5 manieren om geld te besparen op kerstcadeaus
ADVERTENTIE

5 manieren om geld te besparen op kerstcadeaus

5 manieren om geld te besparen op kerstcadeaus

Kerstmis is over een week en als je je cadeaus nog niet hebt gekocht, volgen hier enkele tips om wat geld te besparen. Het is altijd goed om te profiteren van de kortingen die winkels als Lobbes, Intertoys, MediaMarkt, Decathlon, Nike en C&A voor Kerstmis bieden. Je geeft immers meer uit dan de rest van het jaar en dat tast je portemonnee behoorlijk aan. Wil je niet failliet gaan, organiseer jezelf dan beter en houd deze tips in je achterhoofd.

Plan

Het is belangrijk om te plannen voordat u gaat winkelen. Als u dat niet doet, zult u waarschijnlijk meer cadeaus kopen dan u van plan was en dus meer uitgeven.

Probeer op te schrijven hoeveel geld u wilt uitgeven, hoeveel u moet sparen voor de kerstdagen en aan wie u iets wilt geven. Als u zich aan een budget houdt, is de kans groter dat u minder en bewuster geld uitgeeft.

Wees creatief

Als er één ding is waaraan je met Kerstmis zeker geld uitgeeft, dan is het wel inpakpapier of -zakjes. Probeer geschenken in te pakken op een meer zelfgemaakte manier. Je moet een beetje creatief zijn. Je kunt proberen cadeaus in te pakken met kraftpapier en dan versieren met wat je leuk vindt of in huis hebt: rode linten, foto's of kaarten.

Speel “Secret Santa”

Als je een groot gezin hebt, is de beste manier om te besparen op kerstcadeaus het klassieke "Secret Santa"-spel. Zo kun je samen een budget vaststellen en hoef je maar één familielid een cadeau te geven. Bovendien wordt deze optie, die vroeger alleen met vrienden werd gedaan, steeds meer toegepast in gezinnen.

Koop online

Soms zijn er online meer aanbiedingen dan in fysieke winkels. Profiteer van promoties en verschillende platforms die je op het netwerk kunt vinden om te kopen wat je wilt tegen een betere prijs. Gebruik de kortingscodes die je via sociale netwerken kunt krijgen om cadeaus wat goedkoper te maken.

Maar... wees voorzichtig! Verzendkosten kunnen het cadeau veel duurder maken. Probeer gratis verzending te krijgen of ga naar de dichtstbijzijnde winkel om je cadeaus op te halen. Anders verhoog je het cadeaubudget aanzienlijk.

Koop tweedehands artikelen

Kies voor tweedehands spullen om als kerstcadeau te geven. Naast het besparen van geld hebben veel voorwerpen een unieke charme. Het is belangrijk om de persoon goed te kennen om tweedehands artikelen te geven, want de meeste van deze voorwerpen kunnen niet gewisseld worden.

Wat ooit taboe was, wordt nu een slimme manier voor shoppers om geld te besparen, originele voorwerpen te kopen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen in een tijdperk van wegwerpmode. U kunt minder uitgeven en uw steentje bijdragen aan het milieu.

Aanbiedingen 365 brengt u alle kortingscatalogi van uw favoriete winkels. Volg deze tips en bespaar het meest deze kerst. Je hoeft geen honderden euro's uit te geven om iets moois en met veel persoonlijke betekenis te geven. Zet die stap.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Aanbiedingen 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.